Hjem > Nyheter > Innhold
RIP Nabucco: Hva sør korridoren gass rute beslutningen betyr For USA
Mar 15, 2016

Av Lucy Wallwork

Nabucco er død. Lenge leve TRYKK. Nabucco rørledningen, et politisk stykke gass transport infrastruktur, var designet til å frakte naturgass fra Aserbajdsjan gassfelt og nærliggende leverandører til gass-sultne kunder. Det var den logistiske dagsordenen, minst.

Dagsorden ble omdirigere bevegelsen av gass å unngå russisk territorium, strategiske prioritet å undergrave russisk dominans over østeuropeiske land. Så gitt alt dette skjer langt fra amerikansk jord- og USA på vei til energi-uavhengighet-hvorfor vi fortsatt har så mye på spill i krangling over detaljene i sør korridoren ruten?

Nabucco prosjektet, som tapte i Juneand #39; s endelig investeringsbeslutning for Trans-Adriatic Pipeline (TAP), var en rørledning opprinnelig planlagt for å strekke 3,893 kilometer fra Tyrkia gjennom Bulgaria, Romania og Ungarn naturgass navet på Baumgarten i Østerrike. Det var å bli matet av gass fra den andre fasen av massiv Shah Deniz prosjektet offshore i Aserbajdsjan, og ville ha kostet rundt $10 milliarder. Selv når prosjektet ble nedskalert kostnader og evne til å andquot; Nabucco Westandquot; forslaget, ta en kortere rute og gjøre større bruk av eksisterende rørledninger, var det ikke nok å tip balansen mot TRYKK.

Den endelige avgjørelsen til fremgang med TRYKK, som frakter i stedet Kaspihavet gass via Hellas i Sør-Italia, blader den europeiske Unionand #39; s kjære Nabucco død i vannet. Vedtaket har blitt tolket av noen som en seier av logistikk over politikk i rygg-og-frem verden transnasjonale rørledning planlegging. Men letand #39; s ikke skriv av politikk ennå. Tross alt, ville USA og EU være usannsynlig å støtte et forslag som sendte aserbajdsjanske gass Sør gjennom nærliggende Iran, uansett kommersiell levedyktighet.

Fra begynnelsen var målet med sør korridoren ruten å motvirke russisk politisk innflytelse i Europa, som i 2007 fortsatt avhengig Russland rundt 40 prosent av sin gass import. Statene lenger er Øst enda mer sårbar; Estland, Latvia og Litauen stole på Russland for 100 prosent av sin gass.

En rekke antagonistiske trekk av Kreml å bruke sine gassleveranser som et politisk våpen mot sine naboer har injisert større haster i arbeidet med å spre forsyning mot andre produsenter. Mest fremtredende blant disse var de 2009 spyttet med Ukraina (som trekker 66 prosent av sin gass fra Russland) over en pris fottur som truet med å sette lysene ut midtvinters ikke bare i Kiev, men over andre deler av kontinentet som bruker Ukraina som transittland. Germanyand #39; s beslutning om å fase ut kjernekraft i kjølvannet av Fukushima og bred motstand mot utnyttelse av skifer i Europa heve spørsmål om fremtidige forsyning av gass.


Så hva alt dette har å gjøre med USA? En desember 2012 personale rapport for den amerikanske senatskomiteen on Foreign Relations, ledet av tidligere Senator Richard Lugar (R -IND), løser nettopp spørsmålet om hvorfor USA skal bry meg hva som skjer i fjerne kaspiske bassenget.

Rapporten gjenkjenner som andquot, worldand #39; s utvikling gass markeder invitere en revurdering av Sør Corridorand #39; s strategisk fordel og kommersielle viability.andquot; Dette refererer til glut av flytende naturgass som hadde kommet på europeiske markeder, til amerikansk jord før en boom i USA skiftet globalt forsyning dynamics.

Dette minner oss om virkeligheten Nabucco prosjektet ble født i en helt annen geopolitiske tid. Første protokollen ble undertegnet i 2002 (etterfulgt av et besøk til Verdiand #39; s andquot; Nabuccoandquot; på statsoperaen i Wien, derav et stykke stål improbably flamboyant navnet). På den tiden, amerikanske innenlandske naturgassproduksjon stod på 536 milliarder kubikkmeter (bcm), litt endret siden 1970. Innen 2012 tallet hadde allerede steget til 681 bcm, i hva er spådd som begynnelsen på en skarp oppadgående trend mot energi selvberging.

Men konkluderer den samme rapporten ved oppfordrer Obama-administrasjonen å holde sin øye på ballen og beholde energisikkerhet som en sentral komponent i sin utenrikspolitikk. Selvfølgelig, har amerikanske oljeselskapene som Chevron og ExxonMobil, som har interesser må beskytte, investert tungt i regionen eurasiske. Men enda viktigere, både NATO-allierte i Øst-Europa og strategiske sikkerhet allianser i Sentral-Asia kan bli styrket av en mer selvsikker eurasiske politikk, som sør korridoren ville være en nøkkel komponenten.

Rapporten refererer til energi som andquot, økonomiske livsnerven i mange NATO-allierte og partnere i Europa og i Eurasia region.andquot; Det bemerker også at (nå-mislyktes) Nabucco West prosjektet vil representere den klareste strategisk fordelen mot amerikanske politiske interesser, direkte å gi energi til landene i Sentral- og Sørøst-Europa mest avhengig av russiske forsyninger.

Panorering, har det blitt moderne å snakke om en ny andquot; Stor Gameandquot; over energiressurser i Sentral-Asia. Diskusjoner har vært finner sted (og stoppet) stund over byggingen av ytterligere rørledninger å bære kasakhstanske og turkmensk hydrokarboner over kaspiske havbunnen å mate i sør korridoren.

Men Kina, også, ser vestover for å sikre viktige energiressurser for å underbygge sin egen vekst og vil utnytte forsinkelser i transport prosjekter til retten leverandør land selv. I tillegg som USA fortsetter sin tropp tilbaketrekning fra Afghanistan, vil sitt forhold til sentralasiatiske statene forvandle fra en bredt militære én til én bygget på økonomiske og politiske hensyn. Mot denne bakgrunnen, US-central Asia relasjoner kan ikke bli neglisjert, og USAs strategi i regionen har vært formalisert i governmentand #39; s andquot; Silke Roadandquot; økonomisk program.

Lugar er ikke den eneste å oppfordre fornyet fokus på Eurasia i amerikansk utenriks- og energy policy, med andre kommentatorer hevde at en liknende innsats av politisk vil kreves for Clinton-administrasjonen i umiddelbar etter den kalde krigen perioden å kjøre gjennom byggingen av oljerørledningen Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC). Men oppløsningen av Nabucco antyder at, som det står, USA ikke er får seg denne gangen.

Opprinnelig fra Storbritannia, Lucy Wallwork er utdannet ved Durham University og tiden jobber som et forsknings Advokatfullmektig i Berlin-baserte OpenOil, hvor hun koordinater en global rekke guider til extractive industrien over hele verden. Internasjonalt spesialiserer hun energiindustrien i Sør-Amerika og Sør-Kaukasus.